Belgisch wit blauw_koe_vleeskoeien

Nieuws over al het lekkers van bij ons

Lees onze inspirerende verhalen over mensen zoals jij en ontdek als eerste het meest recente nieuws over al het lekkers van bij ons.

Volg ook onze promotiecampagnes voor lokale producten. We investeren in heel wat media-aandacht voor onze acties, waar jij gratis kan van meeprofiteren in jouw zaak!

Tip: Maak gebruik van de filters om je zoekopdracht te verfijnen.

Filters

Producten
Filters verwijderen
Zeeduivel
Nieuws Vis

Zeeduivel: Vis van het Jaar 2025

Zeeduivel is door VLAM en de visserijsector verkozen tot Vis van het Jaar 2025. Deze jaarlijkse verkiezing plaatst telkens een...

Lees meer
Tartiflette uit de oven met konijn
Product in de kijker Konijn

De Week van het Konijn komt eraan – een kans voor jouw menu

Van vrijdag 23 tot en met vrijdag 30 januari staat konijn in de spotlight. Een campagne die focust op de culinaire...

Lees meer
Prettige feestdagen
Nieuws Lekker van bij ons

Een sprankelende eindejaarswens van Lekker van bij ons

Met het einde van het jaar in zicht sturen we u graag onze beste wensen voor een smakelijk en inspirerend...

Lees meer
Weekend van het stoofvlees
Nieuws Vlees en gevogelte

Weekend van het stoofvlees - 10 en 11 januari 2026

Stoofvlees met rundvlees van bij ons is een absolute topper! We zetten deze nationale trots extra in de kijker op...

Lees meer
hoofdgerecht op tafel
Nieuws Lekker van bij ons

Planning 2026: campagnes en acties

Uit onderzoek blijkt dat de consument sympathie heeft voor lokale producten. We zijn er dan ook van overtuigd dat onze...

Lees meer
Sluitkolen
Product in de kijker Groenten en fruit

Groenten van het winterseizoen: Prei, Sluitkolen en Witloof

Als horecaprofessional weet je dat werken met seizoensproducten het verschil maakt — in smaak, kwaliteit én beleving op het bord...

Lees meer
Bioweek
Nieuws Bio

Voor je agenda: Bioweek 6 - 14 juni 2026

Zet alvast in je agenda: Bioweek 6 - 14 juni 2026

Lees meer
Erwtensoep met Sint-Jakobsvruchten en hamkrokant
Product in de kijker Vis

Vissen van het winterseizoen: Sint-Jakobsschelpen, Zeekat en Zeeduivel

Naast de drie belangrijkste doelsoorten — tong, pladijs en rog — belanden er ook andere vissen in het net. Dat...

Lees meer
Vaartuig Avanti
Nieuws Vis

Digitale Syllabus voor VIS in de Horecaopleiding

In de horecaopleiding komt vis weinig aan bod, zeker minder bekende bijvangstsoorten van Belgische vissers. Nochtans gebeurt bijna de helft...

Lees meer
Affiche week van het kalfsvlees 2025
Nieuws Vlees en gevogelte

Week van het Kalfsvlees: 20-26 oktober 2025

Van 20 tot en met 26 oktober 2025 organiseert VLAM de Week van het Kalfsvlees. Dit is hét moment om...

Lees meer
Week van de steak friet 2025
Nieuws Vlees en gevogelte

Week van de steak-friet: Een kans voor horeca-professionals

Een perfect gebakken, sappige steak van Belgische bodem, vergezeld van knapperige frieten en een frisse salade: dé klassieker waar jouw...

Lees meer
roerei met garnalen
Product in de kijker Ei

10 oktober WereldEIdag

Zet jouw zaak in de kijker op Wereldeidag, de tweede vrijdag van oktober, 10/10! Ei is een onweerstaanbaar veelzijdig ingrediënt...

Lees meer
Workshop vis van bij ons
Nieuws Vis

Digitale syllabus "Vis van bij ons"

Bij VLAM werken we volop aan een digitale syllabus “Vis van bij ons”, speciaal voor leerkrachten in het horeca-onderwijs.
Daarin...

Lees meer