Rozemarijnlimonade met peer

Rozemarijnlimonade met peer

Een frisse, dorstlessende limonade met biologische producten. 

Ingrediënten voor 1 kan limonade

  • 100 ml water
  • 150 g fijne suiker
  • 1 peer
  • 10 takjes rozemarijn
  • 250 ml citroensap
  • ijsblokje
  • 600 ml bruisend water
  • 1 citroen

Bereiding

  • Snijd de peer in vier en verwijder het klokhuis.
    Schil de helft van de peer en snijd deze helft in blokjes. Snijd de rest van de peer in plakjes voor de afwerking.
  • Meng de blokjes peer, het water en de suiker in een steelpannetje Breng aan de kook. Mix fijn. Voeg de helft van de rozemarijn toe. Breng opnieuw aan de kook. Zet daarna het vuur iets zachter en laat nog vijf minuten inkoken.
    Laat alles volledig afkoelen met de takken rozemarijn erin.
  • Zeef en bewaar de rozemarijnsiroop met peer in een glazen fles.
  • Snijd de citroen in plakjes.
  • Meng het citroensap met spuitwater en de rozemarijnsiroop naar wens, vul aan met ijsblokjes, verse citroenplakjes, de peerschijfjes en een takje rozemarijn.

>>Tip: serveer met bruschetta met perensalsa en blauwe schimmelkaas.

Rozemarijnlimonade met peer