Lamskoteletjes op Griekse wijze met gegrilde groenten en krieltjes

Lamskoteletjes op Griekse wijze

Een heerlijk zomers hoofdgerecht met biologische producten. De sappige lamskotelet, de gegrilde groenten in combinatie met citroen zorgen voor een explosie in je mond, maar is toch lekker en fris.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 8 lamskoteletten
  • 1 citroen (sap)
  • 1 citroen (partjes)
  • verse tijm
  • olijfolie
  • peper
  • grof zeezout
Voor de gegrilde groentjes:
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 400 g krielaardappelen
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 2 takjes rozemarijn

Bereiding

  • Marineer het lamsvlees in het sap van de citroen en evenveel olijfolie. Voeg enkele takjes tijm toe en zet voor 20 minuten aan de kant.
    Draai de koteletten geregeld om, voor een gelijke marinade.
  • Snijd de aubergine in grove stukken. Besprenkel met zout en laat 10 minuten uitlekken in een zeef.
    Wrijf het zout en vocht weg met keukenpapier.
  • Halveer de aardappelen en blancheer ze 10 minuten in kokend gezouten water, snijd ondertussen de courgette in dikke plakjes.
  • Verhit een grillpan met olijfolie. Haal het vlees uit de marinade en dep een beetje droog. Grill de koteletten aan elke kant 2 tot 3 minuten Kruid na het bakken met grof zeezout en peper. Laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Borstel ondertussen de aubergine, courgette en aardappelen in met olijfolie, strooi er de oregano over en grill ze aan beide kanten goudbruin in de grillpan.
  • Strooi er het grof zout en de gekneusde blaadjes van de rozemarijn over.
Lamskoteletjes op Griekse wijze met gegrilde groenten en krieltjes