Rog met licht gerookt witloof, Gandaham en cappuccino van eekhoorntjesbrood
Ingrediënten voor 4 personen
-
800 g roggevleugel met graat
-
4 stonken witloof
-
100 g gedroogde Gandaham (chiffonade)
-
1 aardpeer
-
boter
-
peper en zout
Cappuccino:
-
200 g gedroogd eekhoorntjesbrood
-
500 ml visfumet
-
1 ui
-
2 teentjes look
-
25 cl droge madeira
-
1 el zwarte lookpuree
-
200 ml room 40%
Bereidingswijze
Maak de cappuccino
Halveer de ui. Maak een bouillon van het eekhoorntjesbrood met de ui, knoflookteentjes, madeira en visfumet. Laat een uurtje op een zacht vuur intrekken. Zeef de bouillon, voeg de zwarte look en de room toe. Mix de saus, breng op smaak met peper en zout.
En verder
Bak het witloof bruin in boter, gaar verder onder deksel. Dep het droog en rook in de rookbox met beukenhout gedurende 1 minuut. Hou warm.
Kruid de vis met peper en zout, leg er een plakje boter op en gaar 20 minuten in een oven van 180°C.
Snijd de aardpeer in flinterdunne plakjes.
Frituur de plakjes aardpeer goudbruin op 150°C. Laat uitlekken op keukenpapier en kruidt met een snuifje zout.
Dresseer de borden
Dresseer een stronk witloof op het bord. Lepel de vis van de graat en plaats langs het witloof.
Mix de saus nog een keer schuimig en nappeer de rog met het schuim. Werk af met de chiffonade van Gandaham en de aardpeerchips.
Restaurant U - Jo Lemmens
https://www.restaurant-u.be/
Tijdsduur: 1u20