Risotto van corne de gatte met grijze Noordzee garnalen
Risotto kan je alleen klaarmaken met rijst? Nee hoor, dit hoofdgerecht serveer je deze keer met Corne de Gatte aardappelen!
Voor The Potato Club campagne ontwikkelde Frank Fol, De Groentekok® in samenwerking met VLAM nog heel wat andere recepten, van aperitief tot dessert. Dat is aardappel inspiratie voor heel de menukaart!
Ingrediënten voor 4 personen
-
400 g Corne de Gatte aardappelen, gewassen
-
4 sjalotten
-
Olijfolie
-
2 dl wortelsap
-
Zeezout
-
Zwarte peper van de molen
-
Citroensap
-
300 g grijze Noordzeegarnalen
-
Bloemetjes en takjes van bonenkruid
-
Verse tuinkers
Bereidingswijze
Risotto
Snijd de aardappelen met de schil in een fijne brunoise van 5mm dikte.
Snijd de sjalotten fijn. Doe 3 el olijfolie in een steelpan en voeg hieraan de aardappelrisotto toe. Bevochtig met het wortelsap, kruid met zeezout en wat fijngesneden bonenkruid en gaar de aardappelen al zacht roerend. Neem van het vuur.
Garnalen
Kruid de garnalen met wat olijfolie, citroensap en zwarte peper.
Afwerking
Serveer de risotto warm of koud. Plaats deze op een lijn op elk bord. Verdeel de garnalen ernaast. Werk af met wat blaadjes en bloemtjes van bonenkruid, alsook wat verse tuinkers.