Poké bowl met witloof, asperges en shimeji champignons
Ingredienten voor 4 poké bowls
- 600 g gekookte volkorenrijst
- 4 stronkjes mini-witloof
- 4 groene asperges
- 200 g shimeji champignons
- 1 koolrabi
- sesamolie
- 4 eieren
- sojasaus
- mirin
Voor de bouillon:
- 1200 ml water
- 1 chili
- 30 g gember
- 20 g kombu (zeewier)
- 100 ml mirin
- 100 ml sojasaus
- 2 el miso
Afwerking:
- geroosterde pinda
- geroosterde sesamzaadjes
- chilivlokken
- gefrituurde looksnippers
- gedroogde garnalen (verkrijgbaar in de toko)
- lente-ui
- koriander
Werkwijze:
1 dag op voorhand
Kook de eitjes 6 minuten en laat ze schrikken onder koud water. Pel de eitjes en marineer ze een nacht lang in ½ sojasaus en ½ mirin.
Doe alle ingrediënten voor de bouillon in een kookpot. Breng naar het kookpunt maar laat niet koken. Laat een nachtje trekken in de koelkast.
Op de dag zelf
Snijd de koolrabi, witloof en asperge in julienne. Gaar deze kort samen met de shimeji champignons. Je kan ze kort stomen of kort aanbakken in sesamolie.
Dresseer de rijst en groenten in een kommetje.
Zeef de bouillon en giet over de groenten en rijst. Snijd het eitje in twee en voeg toe aan de poke bowl.
Werk af met geroosterde pinda’s, sesamzaadjes, chilivlokken, gefrituurde looksnippers, lente-ui, koriander en gedroogde garnalen. De afwerking geeft een echte smaakboost.
Vegetarische variant:
Voeg de gedroogde garnalen niet toe aan de afwerking.
.
Horeca Forma - Céline Adyns
https://vlaanderen.horecaforma.be/
Tijdsduur 30 min. + nacht marineren