Loempia van witloof en blauwe kaas met tuinbonendip
Ingrediënten voor 6 loempia’s
- 6 vellen brickdeeg
- 2 stronken witloof
- 100 g blauwe kaas
- 100 g mascarpone
- 10 hazelnootjes
- 2 el honing
- Zwarte peper
- 1 el fijngehakte platte peterselie
- frituurolie
Voor de saus:
- 100 g gekookte tuinbonen
- 1 teentje look
- Peper en zout
- Citroensap
- 150 ml mayonaise
- 1 lente-uitje, in schuine ringen
- Enkele erwtenscheutjes
Werkwijze:
Snijd het witloof in julienne en bak kort aan tot ze bijna gaar zijn.
Hak de hazelnootjes fijn en meng onder de blauwe kaas, mascarpone en honing. Voeg de peterselie toe en kruid met peper.
Neem het brickdeeg, leg enkele sliertjes witloof op elk vel en voeg wat van de kaasmengeling toe. Vouw op en bak ze ongeveer 2 minuutjes op 175°C.
Doe de tuinbonen en look met enkele druppels citroensap in de blender. Meng met de mayonaise en kruid af met peper en zout. Schep de dip in een kommetje en werk af met de lente-uitjes en de erwtenscheutjes.
Horeca forma - Céline Adyns
https://vlaanderen.horecaforma.be/
Tijdsduur: 40 min.