Kalfsfilet met Comté kaas, coppa en pompoenpitten met pompoenrisotto
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 kalfsfilet (hoeveel g?)
- 10 plakjes coppa
- 6 schijven Comté kaas
- 100 g geroosterde pompoenpitten
- 50 g boter
- 3 teentjes knoflook
- Zout en peper
Ingrediënten voor de risotto:
- 3 pompoenen (klein)
- 100 g geraspte Comté kaas
- 100 g mascarpone
- 100 g geroosterde pompoenpitten
- Zout peper
- 100 g ongezouten boter
Bereiding:
- Vraag je slager om de kalfsfilet schoon te maken en vast te binden
- Kruid met peper en zout aan alle kanten
- Snij elke 5 cm een inkeping in het kalfsvlees. Opgelet: snij de kalfsfilet niet volledig door
- Steek in iedere inkeping een plakje coppa en een plakje Comté
- Leg het kalfsvlees in een ovenschotel met de boter en de knoflook en bak gedurende 30 minuten op 180 ° C.
- Zet voor de risotto twee pompoenen 45 min in de oven op 180°C. Snij het topje van de pompoenen zonder het te breken en maak de binnenkant van de pompoen leeg.
- Schil de andere pompoen volledig, maak hem leeg en meng fijn in een keukenrobot
- Smelt nu de boter in een pan
- Voeg de pompoenmix toe
- En laat 15-20 minuten op laag vuur sudderen. Roer regelmatig.
- Voeg dan de mascarpone en de geraspte Comté kaas toe
- Meng goed tot alles gesmolten is
- Kruid met peper en zout en voeg de pompoenpitten toe
- Doe de risotto in de hele pompoen en serveer (je kan alles opeten)
Foto's: Diane Hendrickx