Crumble met zwarte pens en appel
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor het deeg:
- 300 g bloem
- 1 ei
- 150 g boter
- 2 el ijskoud water
- snuifje zout
Voor de vulling:
- 2 zwarte pensen
- 1 appel (type Jonagold)
- 4 el bruine suiker
- 4 el broodkruim
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor het deeg in een keukenrobot op kneedstand.
Als het nog korrelig is voeg dan 1 extra el ijskoud water toe.
Dek het deeg af met plasticfolie en bewaar minstens 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het deeg uit en vul er 4 taartvormpjes van 8 cm mee of 1 taartvorm van 28cm.
Prik er gaatjes in zodat het deeg niet omhoog komt tijdens het afbakken.
Zet de vormpjes in de oven en bak ze 15 à 20 minuten op 200 °C.
Als de taartjes gebakken zijn, laat ze dan even afkoelen.
Verwijder het vel van de zwarte pens en plet het vlees fijn met een vork.
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes.
Vul de taartjes met de geplette zwarte pens.
Leg daarop blokjes appel.
Meng de bruine suiker en het broodkruim en strooi deze royaal over de taartjes.
Bak de taartjes 15 minuten op 200 °C. Zorg voor een mooi bruin korstje.
Serveer meteen.