Chutney van smoked witloof
Ingrediënten voor 6 à 8 personen
-
1 kg witloof
-
100 g sjalotten
-
olijfolie
-
200 g witte wijnazijn
-
100 g witte wijn
-
200 g kristalsuiker
-
200 g vers sinaasappelsap
-
5 g sinaasappelzeste
Bereidingswijze
Rook het witloof in een rookoventje. Snijd het witloof in de lengte door en dan schuin in repen van ongeveer 1 cm.
Hak de sjalot fijn. Kleur de sjalot en voeg het witloof toe, laat het witloof een klein beetje kleuren en garen gedurende 20 minuten.
Voeg de witte wijnazijn, witte wijn en suiker toe. Laat op een hoog vuur bijna helemaal verdampen.
Voeg het sinaasappelsap toe en laat nog kort inkoken. Voeg op het einde de zeste toe.
Vul de schoongemaakte bokalen en sluit direct af met een deksel. Bewaar op een donkere plaats.
Deze chutney kun je minstens 3 maanden bewaren op een koele, donkere plaats. Lekker bij kaas, maar ook bij varkenshaasje.
De Getallen - Dany Dhollander
https://degetallen.eu/
Tijdsduur 45 min.