
13de editie van de AEHT Cornet 0.3 Trophy afgetrapt
Nieuws
|12 Februari 2025
Gisteren kwamen 36 leerlingen van 11 Vlaamse hotel- en toerismescholen samen om zich tijdens de contactdag voor te bereiden op de wedstrijd volgende maand. Verschillende workshops werden hiervoor georganiseerd door de partners van de wedstrijd, waaronder de workshops van VLAM met hondshaai door chef Eddy Van de Langenbergh (North Sea Chef) en kleinhoofd van kalf met chef Mitch Coldenhoff van Kookeiland.
De leerlingen werden klaargestoomd voor deelname aan de 13e editie van de AEHT Cornet Trophy. COLOMAplus Mechelen zal op 19, 20 en 21 maart 2025 voor de tweede keer dit prestigieuze event organiseren. Leerlingen uit de verschillende scholen zullen het in vier wedstrijddisciplines: culinary arts, restaurant service, pastry en tourist destination tegen elkaar opnemen. Ter voorbereiding volgden de deelnemers op 11 februari infosessies en workshops bij Brouwerij Palm te Steenhuffel. De AEHT Cornet Trophy is de Belgische preselectie voor de Europese wedstrijd en conferentie die van 3 tot 8 november 2025 in Zweden, Västeras zal plaatsvinden


Driesterrenchef Viki Geunes de trotse peter van de AEHT Cornet 0.3 Trophy
Viki Geunes: “In Vlaanderen mogen we terecht trots zijn op onze lokale producten van topkwaliteit én uiteraard ook op onze bieren. Belgische producten zijn van wereldklasse. Veel mensen vinden die kwaliteit vanzelfsprekend, maar dat is ze zeker niet. Ook dat bier over een rijker aroma- en smakenspectrum dan wijn beschikt waarmee je gerechten kan combineren, is nog te weinig bekend. Daarom verdient dit initiatief mijn steun, tevens wil ik de studenten met mijn peterschap inspireren en motiveren in hun beroepskeuze.”
Lekker van bij ons
VLAM is al van bij het begin nauw betrokken bij de wedstrijddiscipline culinary arts. “De wedstrijd is een prachtig initiatief om getalenteerde, toekomstige professionals te inspireren met al het lokaal lekkers dat Vlaanderen te bieden heeft,” zegt Filip Fontaine, CEO van VLAM. “Je kan immers nooit te jong zijn om te ontdekken hoeveel zorg en passie er in Vlaanderen geïnvesteerd wordt in producten van bij ons, van op het veld tot op het bord.” Voor deze editie staan hondshaai en kleinhoofd van het kalf in de kijker.
Wat maakt de AEHT Cornet Trophy nu zo uniek?
De wedstrijd vergt niet enkel de eigen vakkennis en creativiteit van de individuele leerling. Elke deelnemer vormt een team met een leerling van een andere school. Op korte tijd moeten de studenten samen een recept of presentatie uitwerken, de taken verdelen en op elkaar afstemmen. Dat maakt de wedstrijd bijzonder: teamwork is de sleutel tot succes en gedeelde verantwoordelijkheid primeert.
Wedstrijd en wedstrijdreglementen: AEHT Cornet 0.3 Trophy 2025 - AEHT BELGIUM

Over AEHT:
Association Européenne des écoles d'Hôtellerie et de Tourisme - is ontstaan in 1988 en verenigt meer dan 400 hotel- en toerismescholen in 40 Europese landen. Het hoofddoel van AEHT is het bevorderen van een Europees bewustzijn onder hotel- en toerismescholen met uitwisselingen van studenten en docenten, bundelen van onderwijsmethoden en de jaarlijkse competitie.
Succes aan de leerlingen en dank aan de organiserende school COLOMAplus Mechelen. Maar ook aan de peter van de Award Viki Geunes en aan de mede-partners Royal Swinkels en Solucious.