Snijbiet

Groente van de maand september: snijbiet

Product in de kijker

|

06 October 2022

Iedere maand inspireert VLAM met de lekkerste seizoensgroenten van eigen bodem. Snijbiet of warmoes is een minder gekend bladgewas. De smaakt lijkt op die van spinazie met een subtiele aardse smaak van rode biet. De kleur van de stengels varieert van wit, geel, oranje, groen, rood, roze tot paars. Zowel de stengels als de bladeren van snijbiet zijn eetbaar.

Tip: Let er bij het kopen op dat de stengels van de snijbiet stevig zijn.

Hoe bereiden

Snijbiet is een verrassend veelzijdige groente, die je op verschillende manieren kan bereiden. Je kunt ze koken, roerbakken, stoven of in de oven bereiden. In een pasta, quiche of wokgerecht smaakt snijbiet heerlijk. De bladeren kan je ook rauw verwerken in een salade. Over het algemeen kan je dezelfde recepten gebruiken als voor spinazie, alleen is de kooktijd iets langer. De stengels hebben ongeveer 10 minuten nodig om te garen, de bladeren zijn veel sneller gaar.

Bewaren

Houd er rekening mee dat deze groente kort houdbaar is. Je kunt snijbiet zo’n 2 dagen bewaren in de koelkast. Net als spinazie kan je snijbiet blancheren en invriezen.

Heerlijke gerechten met snijbiet

Hier vind je recepten met snijbiet