Een culinair hoogstandje en een smaakbom in uw gerechten
Product in de kijker
|10 January 2024
Het witte goud van eigen bodem is een op-en-top-groente van bij ons. Je raadt het al: witloof is de groente van de maand februari. Het is een veelzijdige en smaakvolle groente en die verdient een prominente plaats op uw menu! Witloof biedt niet alleen een unieke smaak, maar is ook veelzijdig en een waardevolle aanvulling in uw gerechten.
Een ideale compagnon in uw culinaire creaties
Het unieke bitterzoete aroma en de knapperige textuur van witloof maken het een uitstekende keuze voor diverse culinaire creaties. De groente kan rauw gegeten worden en houdt alleen stand, maar is ook een stevige compagnon in salades voor een verfrissende en knapperige toevoeging. Daarnaast kan witloof gestoofd worden, gegrild of gekarameliseerd voor een dieper, complexer smaakprofiel dat perfect past bij vlees, vis of vegetarische gerechten. Ook in de wok of de grill liggen er mogelijkheden.
Witloof is smaakvol én duurzaam
Witloof is het hele jaar door beschikbaar en is dus een betrouwbare optie in uw keuken. De groente is uiteraard op zijn hoogtepunt tijdens de winterperiode. Je hebt dan ook de keuze tussen witloof uit volle grond of uit hydrocultuur. Hoe dan ook, witloof van bij ons biedt het hele jaar rond kwaliteit, ongeacht het seizoen, waardoor u uw gasten het hele jaar door heerlijke gerechten kunt aanbieden met witloof.
“Het hele jaar door een uitstekende keuze voor uw culinaire creaties”
De teelt gebeurt zorgvuldig, zodat de hoogste kwaliteit en versheid kan aangeboden worden en u met witloof op uw menu versheid, smaak en duurzaamheid kan garanderen in uw horecazaak.
De weldaad van witloof
Witloof bestaat voor meer dan 90% uit water, is rijk aan voedingsvezels en bevat weinig calorieën (20 kcal per 100g). Op het vlak van voedingswaarde is er geen verschil tussen traditioneel geteeld grondwitloof en witloof van hydrocultuur. Het is vooral omwille van de smaak dat men kiest voor het een of het ander.
Je kiest best voor een stevige krop met een gesloten top. Wil je het witloof nog even bewaren, doe dat dan best op een donkere en koele plaats. Eens versneden, verkleurt de groente al gauw.
Lekkere ideetjes met witloof
U ziet het, deze groente integreren op uw menukaart is een verrijking, waarbij u uw gasten vast en zeker verrast met nieuwe smaakervaringen.