
Ontdek mee wat konijn te bieden heeft tijdens de ‘Week van het konijn”
Product in de kijker
|09 January 2025
Van vrijdag 24 januari tot en met vrijdag 31 januari organiseert VLAM, in samenspraak met de slachthuizen, retailers en foodservicebedrijven, de Week van het Konijn. Tijdens deze week zetten ze dit lekkere stukje vlees in de schijnwerpers waarbij de gezondheidsvoordelen van konijnenvlees en de veelzijdigheid ervan in de keuken centraal staan.
Van maandag tot feestdag
Konijn doet denken aan traditionele stoofpotten uit grootmoeders keuken. Denk aan konijn met pruimen of konijn gecombineerd met traditionele Vlaamse streekproducten. Heerlijk! Alleen, er zijn nog zoveel andere mogelijkheden. Van exotisch getinte gerechten, een snelle hap uit het vuistje tot heerlijk comfort food… Konijn is een allround lekkernij waarmee haast alles mogelijk is: een stoofschotel, een springroll, wrap, tajinegerecht, een slaatje enz. Hoog tijd dus om dit smaakvolle stukje vlees te (laten) herontdekken!
Konijn, voor als het wat lichter mag zijn.
Konijn biedt veel voedingsstoffen voor relatief weinig calorieën. Konijn is een goede bron van hoogwaardige eiwitten, vitaminen B3, B6 en B12, selenium en zink. Een portie konijn van 100 gram levert gemiddeld zo’n 145 kcal en 8 gram vet. Een bout levert het magerste vlees, terwijl het voorkwartier (schouder met karkas) wat meer vet en calorieën bevat. In vergelijking met veel andere vleessoorten is konijn ook een bron van omega 3-vetzuren.
Kortom, konijn past prima in een lekkere en gezonde maaltijd met een ruime portie groenten.
(bron: www.internubel.be)

Zet jij konijn mee in de kijker?
Vind tal van inspirerende recepten op onze website.